Ook mooi: Ademweekeinde 24 en 25 oktober.

24 oktober 2015 - 9:30 tot 25 oktober 2015 - 17:00

Een beetje een vreemde eend in de bijt, want geen onderdeel van het 8 voudig pad van de yoga; het Ademweekeinde op 24 en 25 oktober 2015; Met vereende krachten! Een weekeinde waar het verbonden ademen de techniek is waarmee gewerkt wordt. En dat is een dermate krachtige en indrukwekkende techniek, dat we graag gebruik maken van de mogelijkheid je te attenderen op een wel heel uniek weekeinde.

 
24 en 25 oktober 2015: Met vereende krachten!
De krachten zijn letterlijk verenigd, want het weekeinde wordt gegeven door Anneke Menger en ondergetekende. Anneke was een van mijn trainers bij het IPO (zie onder bij Opleiding). We vinden het beiden erg leuk om 20 jaar na dato onze krachten te bundelen om er een zeer speciaal weekeinde van te maken. En het is  ook het thema van het weekeinde; wanneer bundel jij je krachten met een ander mens of vraag je hulp, en wanneer niet? En waar loop je dan zoal tegenaan als je de krachten bundelt of zou willen bundelen, of het nou om vriendschap, werk, liefde of vrije tijd gaat? Wat weerhoudt je ervan? Hoe dicht ben jij in het dagelijks leven bij die  gevoelens? Hoe goed ken je jezelf op dit punt? Heb je het idee dat je kunt sturen? 

We gaan zorgen dat je de signalen van je gevoel en je verstand, van je lichaam en je geest, beter hoort. Als je de signalen leert horen én er naar kunt handelen krijg je een steviger greep op de interactie zowel met jezelf als met een ander, zodat de krachten daadwerkelijk verenigd kunnen worden.

Technieken
De voornaamste technieken waar we dit weekeinde gebruik van maken zijn:

  • Verbonden ademen; dit is een bewustwordings- en transformatiemethode waarin de ademhaling centraal staat. Adem is een instrument, waarmee een mens in de loop van het leven leert emoties en gevoelens te controleren, door bv minder te ademen om onprettige sensaties te onderdrukken. Tijdens een verbonden ademhaling wordt de in- en de uitademing tot een vloeiende beweging gemaakt. Als dit langere tijd wordt gedaan melden gevoelens en blokkades zich op een fysiek niveau en word je je bewust van de bijbehorende gedachten. Dit kunnen recente of oudere gebeurtenissen of gevoelens zijn. Door bewust te blijven kijken en ademen ontstaat de mogelijkheid om deze emoties te verwerken. Herkenning op diep gevoelsmatig niveau is voldoende om een verandering op gang te brengen.
  • Processen, zowel verbaal (baggeren) als schriftelijk; dit is een techniek die verbonden ademen combineert met het gebruik van woorden, waardoor bewustzijn wordt gecreëerd in een specifiek aspect of onderwerp.
  • Lichaamswerk zoals bijvoorbeeld yoga of een andere vorm
  • Meditatie en visualisatie

Programma

  • Zaterdag 24 oktober 09.30 uur tot 18 à 19 uur
  • Zondag 25 oktober 09.30 uur tot 17 uur

Beide dagen zijn inclusief een uitgebreide lunch en koffie en thee e.d., maar exclusief het avondeten.
Aanbevolen wordt de avonden geen afspraken te plannen. Het weekeinde wordt gegeven aan de Nieuwpoortslaan 106 in Alkmaar

Opleiding
Het werken met de adem is mijn eerste liefde op het vlak van de persoonlijke ontwikkeling. Ik heb met goed gevolg de driejarige opleiding gedaan tot Begeleider van Persoonlijke Ontwikkelingsprocessen bij het toenmalige IPO in Schoorl, waar Anneke een van mijn trainers was. Voor info over Anneke zie www.amame.eu. Door de opleiding bij het IPO is de relatie tussen het fysieke lichaam en haar ademhaling met gevoelens mij helder geworden en ben ik mij verder gaan scholen onder andere in de yoga.                    

Kosten, voorwaarden en inschrijving
De kosten bedragen €260,- voor leden van yogacentrum Ninti. Niet leden betalen € 275,-  Opgave voor het weekeinde verplicht tot betaling. Je kunt je opgeven door het onderstaande formulier ondertekend in te leveren of per email te retourneren. Het bedrag moet, als er niets anders is afgesproken, een week van tevoren ontvangen zijn (cash of op rekening ). Hoewel uiterste zorgvuldigheid in acht wordt genomen bij het geven van de training  stelt  het ademcentrum zich niet aansprakelijk voor materiële- en\of letselschade. Deelname aan het weekeinde betekent instemming met deze voorwaarden. 

Mocht er iets niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag. Zowel Anneke als ik hebben er zin in!
Met een vriendelijke groet van Mariëtte 


Inschrijven