ADEMDAGEN VOORJAAR 2016

Hoe dicht ben jij in het dagelijks leven bij je gevoelens? En bij die van een ander? Hoe goed ken je jezelf op dit punt? Heb je het idee dat je kunt sturen of ben je soms overgeleverd aan je gevoelens? 

Een beetje een vreemde eend in de bijt, want geen onderdeel van het 8 voudig pad van de yoga; de Ademdagen. Dagen waar het verbonden ademen de basistechniek is waarmee gewerkt wordt. En dat is een dermate krachtige en indrukwekkende techniek, dat we graag gebruik maken van de mogelijkheid je te attenderen op de 4 ademdagen die in voorjaar 2016 op het programma staan.

In het nieuwe seizoen is er de mogelijkheid om individuele sessies te doen, maar er is ook een serie van 4 dagen gepland om ademwerk te doen. Net als bij de yoga verdiept ook bij ademen je inzicht en je capaciteit om jezelf te waar te nemen en te snappen als je het vaker doet. En doordat 4 dagen wordt gewerkt  kunnen ook complexere processen, technieken en thema’s aan de bod komen. 

Sommigen lukt het niet om 4 dagen te doen, of die willen misschien eerst een keer 1 dag proberen. Kan ook, 30 januari staat ook open voor losse inschrijving. De volgende dagen staan gepland:

  • 30 januari 2016; thema Natuurlijk ben ik dankbaar (ook voor losse inschrijving)
  • 26 maart  2016; thema Geld en Welvaart
  • 28 mei 2016; thema  (Nog) meer  Bezieling in je werk/leven brengen?
  • 18 juni 2016; thema Kwetsbaarheid, is dat ergens goed voor?

 
Op de dagen investeren we tijd om inzicht en kennis te creëren over de samenhang tussen gevoel, fysiek lichaam, ademhaling en verstand. Als je de signalen leert horen en de verbanden en logica leert doorgronden, kun je er vervolgens bewust mee werken. Je krijgt dan een steviger greep op gevoelens, zowel je eigen gevoel als het gevoel van een ander. Je zult verrast worden door de mogelijkheden die je hebt en de bewegingsvrijheid. 

Technieken
Tijdens de dagen en ook in het geval van individuele sessies, wordt een selectie gemaakt uit de volgende technieken:

  • Verbonden ademen; dit is een bewustwordings- en transformatiemethode waarin de ademhaling centraal staat. Adem is een instrument, waarmee een mens in de loop van het leven leert emoties en gevoelens te controleren, door bv minder te ademen om onprettige sensaties te onderdrukken. Tijdens een verbonden ademhaling wordt de in- en de uitademing tot een vloeiende beweging gemaakt. Als dit langere tijd wordt gedaan melden gevoelens en blokkades zich op een fysiek niveau en word je je  bewust van de bijbehorende gedachten. Dit kunnen recente of oudere gebeurtenissen of gevoelens zijn. Door bewust te blijven kijken en ademen ontstaat de mogelijkheid om deze emoties te verwerken. Herkenning op diep gevoelsmatig niveau is  voldoende om een verandering op gang te brengen.
  • Processen, zowel verbaal (baggeren) als schriftelijk; dit is een techniek die verbonden ademen combineert met het gebruik van woorden, waardoor bewustzijn wordt gecreëerd in een specifiek aspect of onderwerp.
  • Lichaamswerk  zoals bijvoorbeeld yoga of een andere vorm
  • Meditatie en visualisatie
  • Klankwerk
  • Massage

Tijden 
De dagen zijn op zaterdag en duren van 09.30 uur tot 17.30 uur met een mogelijke uitloop naar 18.30 uur.
De dagen zijn inclusief een uitgebreide lunch en koffie en thee e.d., maar exclusief het avondeten.
Aanbevolen wordt op zaterdagavond geen afspraken te plannen.

Opleiding
Het werken met de adem is mijn eerste liefde op het vlak van de persoonlijke ontwikkeling. Ik heb met goed gevolg de driejarige opleiding gedaan tot Begeleider van Persoonlijke Ontwikkelingsprocessen bij het toenmalige IPO in Schoorl. Door deze opleiding is de relatie tussen gevoelens en het fysieke lichaam en haar ademhaling mij helder geworden en ben ik mij verder gaan scholen onder andere in de yoga.

Kosten
Voor leden van yogacentrum Ninti zijn de kosten voor de serie van 4 dagen €440,-, en de kosten voor de losse inschrijving van 1 dag €135,-, onder de voorwaarden zoals onderstaand opgenomen. Niet leden betalen voor de losse dag €160,- en voor de serie 4 dagen €540,-.

Let op: je kunt dus kiezen voor alléén de les van 30 januari als losse les of alle 4 de data als compleet blok. Je kunt de laatste 3 data niet los volgen.

Voorwaarden
Opgave verplicht tot betaling. Je kunt je opgeven door het  formulier ondertekend in te leveren of per email op te sturen. Het bedrag moet als er niets anders is aangegeven een week van tevoren ontvangen zijn (cash of rekeningnummer NL28 TRIO 0390 3319 96 t.n.v. Ninti 1815 LR Alkmaar). Hoewel uiterste zorgvuldigheid in acht wordt genomen bij het geven van de dagen stelt  de organisatie zich niet aansprakelijk voor materiële- en\of letselschade. Deelname betekent instemming met deze voorwaarden. 


Inschrijven